Întrebări Frecvente

Ce este o companie Umbrella?

O companie Umbrella, precum Wagecorp, este o companie care angajează antreprenori contractați prin intermediul agențiilor, care lucrează în baza unor sarcini contractuale temporare, de obicei printr-o agenție de recrutare din Regatul Unit sau Irlanda.

Aceasta înseamnă că agenția va plăti Wagecorp iar Wagecorp deduce contribuțiile aferente asigurărilor naționale și taxele necesare și vă plătește salariul.

Ce este un antreprenor?

Antreprenorii sunt profesioniști care își desfășoară activitatea ca angajat al unei companii Umbrella, în loc să fie un angajat permanent al unei societăți.

 

Contează dacă lucrez pentru mai multe agenții?

 

Nu contează la câte agenții sunteți înregistrat. Cu Wagecorp, soluția noastră Umbrella, vă permite să munciți pentru diverse agenții, într-un mod organizat și fără griji.

 

Percepeți taxe de înregistrare sau de ieșire?

 

Nu, nu percepem niciuna dintre aceste taxe - plătiți doar atunci când utilizați serviciul. Este simplu să te înregistrezi și să renunți în orice moment, oferindu-vă o mare flexibilitate.

 

De ce utilizează agențiile de recrutare Wagecorp?

 

Wagecorp ajută agențiile să-și minimizeze cheltuielile generale, riscul de angajare și povara administrativă a gestionării angajaților temporari. Oferim mai mult timp agențiilor pentru a se concentreze pe funcția lor principală, care este de a crea și de a plasa personal calificat în funcțiile corespunzătoare.

 

Trebuie să vă furnizez formularul P45?

 

Da. După ce ați părăsit locul de muncă anterioar, aceștia ar trebui să vă elibereze formularul P45, pe care trebuie să ni-l transmiteți. Acest lucru va preveni ca dvs. să fiți taxat, în baza unui cod de urgență. Dacă sunteți nou venit în Marea Britanie și este primul loc de muncă al dvs, nu trebuie să furnizați formularul P45.

 

Datele mele de contact s-au schimbat. Cum le pot actualiza?

 

Contactați echipa noastră poliglotă de servicii pentru clienți pentru a afla mai multe despre actualizarea datelor contului sau trimiteți-ne un e-mail la info@wagecorp.com și unul dintre managerii de personal vă va contacta.

Care sunt avantajele înscrierii cu Wagecorp, ca și companie Umbrella?

Utilizarea Wagecorp are mai multe avantaje decât crearea propriei companii cu răspundere limitată.

 

  • Statutul dvs. juridic este „angajat”. În calitate de angajat, aveți dreptul deplin la indemnizațiile de la stat, precum plată în caz de boală, plata concediului de maternitate  și a pensiei de stat.

  • Wagecorp acționează ca angajator și poate oferi o evidență continuă privind angajarea ceea ce vă poate oferi suport în cazul cererilor de împrumuturi și creditelor ipotecare.

  • Impozitarea exactă

  • Wagecorp procesează plățile dvs. în baza impozitării la sursă a venitului. Contribuțiile dvs. fiscale și de asigurare națională sunt calculate automat și deduse pentru dvs.

  • Wagecorp gestionează toată administrația

  • În calitate de director al unei societăți cu răspundere limitată, va trebui să vă ocupați de toată administrarea dvs. cu privire la plăți și să vă asigurați că respectați toate regulile și reglementările aferente. Va trebui să depuneți propriile declarații de impunere și să vă asigurați că contribuțiile dvs. fiscale sunt plătite la timp. Înscrierea dumneavoastră la  Wagecorp vă scutește de probleme deoarece deveniți angajat aferent impozitării la sursă a venitului.

Cei ce lucrează prin agenții de recrutare

 

Orice persoană care semnează un contract cu o agenție de recrutare ar putea folosi Wagecorp pentru a gestiona administrarea salarizării.

Wagecorp îndeplinește funcția de procesare a salarizării aferente impozitării la sursă a venitului pentru angajații lor. De asemenea, Wagecorp permite unui antreprenor să aibă statutul juridic al unui angajat.

 

Am nevoie de propria mea asigurare?

 

Răspunsul scurt este nu! Toti angajatii Wagecorp sunt acoperiti automat de asigurările noastre obligatorii de afaceri.

 

Răspundere publică (5 milioane lire sterline)

 

Asigurarea de răspundere publică acoperă riscul în caz de accidente sau incidente care afectează terțele părți, determinând ca aceștia să formuleze cererea.

Exemplele includ daunele provocate bunurilor, vătămarea persoanelor terțe și costurile legale. Chiar fiecare incident minor poate duce la reclamații masive terțelor părți, suficient pentru a elimina din afaceri de mai multe ori, așa că merită să luați în considerare, cu atenție, acest tip de politică. În plus, majoritatea clienților vor insista să aveți polița de acoperire a responsabilității publice, înainte de a începe munca, caz în care nu este tocmai opțională.

Indemnizație profesională (5 milioane lire sterline)

 

Asigurarea indemnizației profesionale (PI), în principal, este pentru a vă acoperi împotriva eventualelor cereri de despăgubiri în caz de neglijență. Dacă faceți o greșeală în îndeplinirea îndatoririlor dvs. sau provocați pierderi financiare clientului dvs., aceștia pot face o cerere de despăgubire împotriva dvs.

PI acoperă orice daună pe care trebuie să o plătiți ca urmare a unei astfel de cereri și, de asemenea, costurile dvs. legale. Pe lângă neglijență, rețineți că acest tip de asigurare acoperă pierderea de date sau documente, încălcări ale proprietății intelectuale și cazuri de calomnie sau defăimare.

Când vă asumați un loc de muncă sau un proiect, va exista deseori o obligație contractuală pentru un anumit nivel de acoperire a indemnizației profesionale.

Răspunderea angajatorilor (10 milioane lire sterline)

 

Asigurarea de răspundere a angajatorilor oferă o acoperire pentru răspunderea pentru orice vătămare sau boală, ca urmare a colaborării dvs. cu noi. Este o cerință legală pentru orice afacere care are angajați. Deseori, contractele folosesc o formulare standard, ceea ce face ca acest tip de asigurare să fie obligatoriu.

Pregătire

Oferim întotdeauna agențiilor și clienților copii ale asigurărilor noastre, înainte de a începe să lucrăm cu ei, astfel încât totul va fi pregătit înainte de începerea sarcinii dumneavoastră.


Cum și când sunt plătit?

În mod normal, agenția sau clientul final vor stabili frecvența de facturare, solicitând ca Wagecorp să emită facturile aferente perioadelor săptămânale sau lunare. Atunci va fi responsabilitatea dvs. să trimiteți, fie la Wagecorp, fie la agenție pontajul săptămânal sau lunar. După ce trimiteți pontajul, ne vom ocupa ca factura să fie verificată și emisă direct către agenția sau clientul final. Aici, la Wagecorp, ne asigurăm că toate facturile sunt procesate într-un mod eficient.

Plățile în aceeași zi ca standard, fără taxe suplimentare.

 

Plătim prin FasterPayment, în mod obișnuit, astfel încât, în mod normal, sumele vor fi transferate în contul dvs. până la 17:00 în seara respectivă, împreună cu fluturașul de plată emis în acel moment pentru a confirma plata netă care va ajunge în contul bancar.

Cum deschid un cont cu Wagecorp?

Trebuie să fiți angajat al Wagecorp Payroll Management Limited. Pentru a deschide un cont sau a solicita un card  Wagecorp Centtrip Prepaid Mastercard, contactați unul dintre managerii noștri de relații. Acesta vă va explica ulterior criteriile.

Cât de repede pot primi cardul  Wagecorp Centtrip Prepaid Mastercard?

Comenzile pentru carduri durează între 7 și 10 zile pentru a fi primite pe cale poștală.

Ce fac când îmi primesc cardul pentru prima dată?

Instrucțiunile complete sunt cuprinse în scrisoarea pe care o trimitem și care însoțește cardul.

Mesajele trebuie să provină de la numărul de telefon cu care v-ați înregistrat inițial. Vă recomandăm să ștergeți textul odată ce cunoașteți codul PIN. PIN-ul dvs. este accesibil oricând online și puteți modifica codul PIN la majoritatea bancomatelor.

Pot deschide un cont pentru afacerea mea?

Da. Operăm un program privind atât contul personal, cât și un cont de afaceri. Pentru mai multe informații despre deschiderea unui cont de afaceri, contactați-ne la adresa info@wagecorp.com

 

ÎNCĂRCĂRCAREA CONTULUI

Cum îmi încarc contul?

 

Vă puteți încărca contul doar cu salariul dvs. care este plătit de Wagecorp Payroll Management Limited.

 

Cine poate încărca fonduri în contul meu?

 

Wagecorp Payroll Management Limited.

 

Cât durează încărcarea contului meu?

 

Acest lucru se realizează imediat.

 

Care este suma minimă pe care o pot încărca în contul meu?

 

Nu există o sumă minimă.

 

Care este suma maximă pe care o pot încărca?

 

Nu există nicio limită privind suma pe care o puteți încărca în contul tău. Încărcarea cardurilor este limitata la maximum 10.000 lire sterline pe zi, până la un sold maxim de 100.000 lire sterline sau echivalentul în valută. Limita zilnică pentru cardurile personale este de 5.000 lire sterline pe zi.

SCHIMBUL VALUTAR

Cum cumpăr valută?

Contactați-ne telefonic și vom aranja tranzacția pentru dumneavoastră .

 

Se poate modifica rata după ce am făcut clic pe confirmare pentru a cumpăra valută?

 

Vă oferim valută la același curs cu cel la care am cumpărat-o. Întrucât ratele valutare se modifică în mod constant, trebuie să cumpărăm întâi moneda, înainte de a putea confirma exact cursul obținut. Diferența dintre cursul valutar indicativ menționat și cursul real obținut va fi de obicei foarte mic și poate fi mai mare sau mai mic decât cursul indicat inițial.

Cât durează pentru ca valuta cumpărată să ajungă în contul meu?

 

La noi, cumpărați monedă fizică pentru a fi creditată în contul dvs. Acesta este motivul pentru care vă putem oferi cursul de piață prezent și motivul pentru care nu sunteți taxat atunci când utilizați cardul Wagecorp Centtrip Prepaid Mastercard pentru achiziții, oriunde în lume. Spre deosebire de alte carduri, cheltuiți moneda cumpărată și astfel nu veți fi taxat niciodată pentru schimburile valutare. Când cumpărați moneda dvs., vă rugăm să încercați să planificați în avans pentru a obține cele mai bune rate de schimb valutar și rețineți că poate dura până în ziua următoare bancară pentru ca fondurilor fizice să ajungă în conturile dvs. Veți primi întotdeauna o notificare prin e-mail în momentul în care fondurile dvs. vor fi depozitate și puteți urmări tranzacțiile în așteptare selectând “Tranzacții în așteptare”, pe pagina principală.

Ce se întâmplă dacă cumpăr valută, dar uit să mut fondurile pe cardul Wagecorp Centtrip Prepaid Mastercard?

 

O tranzacție va fi refuzată dacă nu există fonduri suficiente pe cardul dvs. Dacă aveți suficient sold în altă valută pe card, se va realiza o conversie automată pentru a acoperi tranzacția. În acest caz, există o taxă FX. Vizualizați listă completă de taxe.

 

Ce înseamnă rata de schimb prezentă?

 

Băncile, companiile de carduri și birourile de schimb valutar taxează de la 2% la peste 9% din valoarea fiecărei achiziții valutare, prin ajustarea ratei acestora. Aceast lucru este cunoscută sub numele de marjă. Noi vă oferim moneda la același schimb valutar la care o cumpărăm, cunoscută sub denumirea de rată prezentă. Oferim cursuri valutare în timp real preluate de pe piața mondială de valută interbancară.

Pot avea valute diferite pe cardul meu în același timp?

 

Da. Puteți deține până la 15 solduri valutare diferite în orice moment. Când cheltuiți de pe cardul Wagecorp Centtrip Prepaid Mastercard, soldul dvs. în acea monedă va fi automat debitat din soldul cardului în acea monedă.

 

FOLOSIREA CARDULUI

Care sunt taxele pentru utilizarea cardului Wagecorp Centtrip Prepaid Mastercard?

Toate taxele noastre sunt la vedere și pot fi vizualizate pe pagina noastră de internet.

Pentru ce pot folosi cardul Wagecorp Centtrip Prepaid Mastercardt?

Puteți utiliza cardul pentru a face cumpărături online, prin telefon și în magazin, în peste 39,6 milioane de locații din întreaga lume și retrageri de la peste 2,1 milioane de locații de bancomate din întreaga lume, unde Mastercard este acceptat. Localizator ATM Mastercard.

Pot primi un memento al codului PIN?

Obținerea codului PIN este o modalitate facilă. Pur și simplu conectați-vă la contul dvs. pe www.wagecorp.com, apăsați numele și selectați “Arată PIN”.

În mod alternativ, ne puteți trimite un mesaj text la +44(0)7860 024 357 care menționează PIN-ul (Ultimele opt caractere ale numărului dvs. de card de 16 caractere). Acesta este numărul lung de pe partea frontală cardului.

De exemplu, dacă numărul cardului dvs. este 5302 6901 2345 6789. Mesajul pe care trebuie să ni-l trimiteți trebuie indice:

PIN 23456789

Odată ce primim acest mesaj, vă vom trimite un SMS pe telefonul dvs. cu codul PIN. Vă rugăm să păstrați codul PIN în siguranță și să nu îl dezvăluiți nimănui.

Îmi pot utiliza cardul Wagecorp Centtrip Prepaid Mastercard pentru depozitele de garanție?

 

Nu folosiți cardul pentru depozitele de garanție atunci când închiriați o mașină sau vă cazați  la un hotel. Acestea trebuie plătite cu un card de credit și utilizați cardul Wagecorp Centtrip Prepaid Mastercard doar pentru a  plăti factura. Când se folosește un card în acest mod, există o blocare pe fonduri pentru suma autorizată de pe cardul respectiv. Deoarece cardul Wagecorp Centtrip Prepaid Mastercard are un sold preplătit, blocarea vă va împiedica să cheltuiți această sumă.

Pot folosi cardul Wagecorp Centtrip Prepaid Mastercard la stațiile de benzină automate?

 

Ca și în cazul hotelurilor și depozitele privind închirierea de mașini, majoritatea stațiilor de benzină automate iau un depozit de garanție, așa că ar trebui să evitați utilizarea cardului Wagecorp Centtrip Prepaid Mastercard. 

Îmi pot folosi cardul Wagecorp Centtrip Prepaid Mastercard la cabine de taxare vamală?

 

Solicităm comerciantului să aibă autorizația, înainte de a livra bunuri sau servicii. În general, drumurile și podurile cu taxă din Europa nu solicită această autorizație, așa că ar trebui să evitați utilizarea cardului Wagecorp Centtrip Prepaid Mastercard la majoritatea cabinelor de taxare.

Utilizarea unui bancomat Travelex / Moneycorp

Când retrageți numerar din majoritatea bancomatelor de schimb valutar, furnizorul vă va schimba banii folosind propriul curs de schimb (chiar dacă alegeți să fiți taxat în valută pe care o retrageți) și va încărca cardul în lire sterline. Aceasta poate duce la o conversie automată pe card. Vă recomandăm să așteptați până găsiți un bancomat alternativ pentru a retrage în moneda locală.

 

Ce ar trebui să fac în cazul în care cardul meu este pierdut sau furat?

Dacă cardul dvs. este pierdut sau furat, vă rugăm să vă autentificați în contul dvs., accesați “Setări (Settings)” și selectați “Blocare / Deblocare (Block / Unblock) Card”. Puteți să blocați și să deblocați imediat cardul, în funcție de necesitate, și nu vor fi admise niciun fel de debitare sau retragere. Dacă sunteți sigur că cardul este pierdut sau furat, sunați-ne la +44(0)20 7127 8130 și urmați instrucțiunile furnizate.

Este cardul Wagecorp Centtrip Prepaid Mastercard un card de debit normal sau un card de credit?

Cardul Wagecorp Centtrip Prepaid Mastercard nu este un card de credit, card de încărcare sau card de debit.Este un card reîncărcabil, emis de o instituție financiară cu monedă electronică. De fiecare dată când cardul este utilizat, valoarea achiziției este dedusă din fondurile disponibile pe card. Pentru a cheltui bani de pe card, trebuie să încărcați mai întâi fonduri în contul dvs., apoi puteți să cumpărați valută și să mutați moneda cumpărată pe cardul dvs. Cardul nu oferă credit. În principiu, trebuie să încărcați fonduri pe cardul dvs. înainte de a putea utiliza aceste fonduri.

Voi câștiga dobândă în soldul contului sau al cardului?

Nu veți câștiga nicio dobândă în soldul fondurilor încărcate pe contul sau cardul dvs. și nu veți suporta nicio dobândă la cheltuielilor dvs.

 

CONTUL ONLINE

Cum mă autentific dacă mi-am uitat parola?

Accesați pagina de conectare și selectați “Am Uitat Parola (Forgot your password)” apoi introduceți detaliile de securitate. Vă va fi trimis apoi un e-mail pentru a verifica și crea o parolă nouă. Dacă v-ați uitat detaliile de securitate, vă rugăm să ne sunați sau să trimiteți un e-mail la info@wagecorp.com.

Ce se întâmplă dacă mi-am uitat detaliile de securitate?

Dacă v-ați uitat detaliile de securitate, vă rugăm să ne sunați sau să trimiteți un e-mail la info@wagecorp.com iar echipa noastră de servicii pentru clienți vă va ajuta.

Ce se întâmplă dacă nu recunosc o tranzacție de pe cardul meu?

Dacă aveți orice întrebări referitoare la tranzacțiile de pe cardul dvs., vă rugăm să ne sunați sau să trimiteți un e-mail la info@wagecorp.com între orele 07:00 - 17:00 GMT, de luni până vineri.

 

PLĂȚI

Cui pot face plăți?

Puteți face plăți în majoritatea monedelor și în majoritatea țărilor. Pentru mai multe informații referitoare la cerințele dvs. specifice, vă rugăm să ne sunați sau să trimiteți un e-mail la info@wagecorp.com între orele 07:00 - 17:00 GMT, de luni până vineri.

 

Pot face o plată în aceeași monedă?

 

Da, puteți face plăți din contul dvs. Wagecorp în aceeași monedă, selectând “Plăți (Payments)” și selectând DA (YES) atunci când vi se solicită “Doriți să faceți o plata în aceeași monedă.(Do you want to send payment in the same currency”.

 

Cât durează plățile?

 

În mod normal, durează până la 1 zi lucrătoare pentru ca o plată să ajungă în contul bancar al destinatarului. Există unele diferențe în funcție de țările în care sunt trimise fonduri și pot apărea uneori excepții. Toate plățile internaționale implică dirijarea prin bănci, iar timpul de livrare depinde de cât de eficiente sunt aceste bănci. Pentru mai multe informații referitoare la cerințele dvs. specifice, vă rugăm să ne contactați pe action@wagecorp.com sau să ne sunați la +44 (0) 151 370 0545  între 07:00 și 17:00 GMT, de luni până vineri.

 

Există taxe pentru efectuarea plăților?

 

Consultați  lista de taxe disponibilă pe site-ul nostru.

 

APLICAȚIA MOBILĂ

 

Ce caracteristici sunt disponibile în aplicație?

 

Aplicația mobilă are majoritatea funcțiilor pe care le veți găsi online. Vă puteți încărca contul prin card de debit, converti valuta, adăuga destinatari, efectua plăți, transfera fonduri între contul dvs. și card și vizualiza soldurile și istoricul tranzacțiilor.

De asemenea, puteți bloca și debloca cardul în orice moment folosind funcția Modul Sigur. Unele funcții suplimentare disponibile în aplicație includ:

Vizualizarea tranzacțiile pe o hartă și distribuirea detaliilor prin e-mail, imediat.

Vizualizarea și etichetarea tranzacțiilor în timp real pentru a urmări cu ușurință cheltuielile dvs.

Adăugăm funcții noi tot timpul, așa că vă recomandăm să verificați în mod regulat pentru a vă asigura că aveți cea mai actuală versiune.

Ce dispozitive sunt acceptate?

Dispozitivele compatibile cu Apple:

Versiunea minimă iOS 9.0

 

Dispozitive acceptate

 

iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus.

iPod touch (a cincea generație)

 

Dispozitive compatibile cu Android:

 

Acceptăm dispozitivele Android care rulează sistemul de operare 4.4.x

 

Cum raportez o problemă?

 

Dacă aveți probleme sau aveți sugestii pentru îmbunătățiri, vă rugăm să ne anunțați prin e-mail la action@wagecorp.com sau să ne apelați telefonic.

 

SECURITATE

 

De unde știu că banii mei sunt în siguranță?

 

Fondurile clienților sunt deținute în conturi bancare de nivel 1, separate în cadrul Conturile Fiduciare ale Clienților Barclays. Toate fondurile rămân separate și sunt rezervate din fondurile proprii, în permanență.

Este Wagecorp reglementat?

 

Numărul companiei noastre este 11008852. Furnizorul nostru de servicii: Centtrip Limited este autorizat și reglementat de Autoritatea de Conduită Financiară ca Instituție Monetară Electronică (EMI). Numărul de referință al societății este 900717. Cardul Wagecorp Centtrip Prepaid Mastercard este emis de Prepaid Financial Services Limited, în baza unei licențe de la Mastercard International Incorporated. Prepaid Financial Services Limited este, de asemenea, reglementată ca Instituție Monetară Electronică de către Autoritatea de Conduită Financiară (numărul de înregistrare 900036); sediul lor social este la etaj V, Langham House, 302-308, strada Regent, Londra, W1B 3AT.

 

Cum sunt protejat dacă cardul meu este pierdut sau furat?

 

Folosind aplicația sau platforma online, puteți accesa contul dvs. pentru a elimina orice fonduri care se află pe card. De asemenea, vă puteți bloca cardul folosind aplicația sau platforma online. După ce realizați acest lucru, puteți lua legătura cu biroul de asistență Wagecorp, care vă poate asigura privind siguranța banilor și puteți configura un card de înlocuire.

 

Cum îmi protejați datele?

Securitatea și confidențialitatea dvs. sunt foarte importante pentru Wagecorp, astfel încât Furnizorul nostru de Servicii are mare grijă să păstreze informațiile și datele dvs. private și să respecte toate legislațiile relevante, cum ar fi legea britanică și europeană privind protecția datelor și standardele de securitate, inclusiv ISO 27001 .

Aceștia oferă cea mai bună experiență online posibilă și sigură pentru clienții noștri. Pentru a vă asigura securitatea, aceștia criptează toate datele dvs și utilizează nume de utilizator cu parole puternice, care expiră după o perioadă de inactivitate. De asemenea, își protejează sistemele cu cele mai recente sisteme de protecție și își monitorizează constant tehnologia pentru a se apăra de riscurile potențiale ale hackerilor și ale autorilor de fraude.

Cum respectă Wagecorp reglementările privind finanțarea împotriva combaterii terorismului și spălării banilor?

Wagecorp Payroll Management Limited, WageCorp Limited (wagecorp) și Centtrip Limited (Centtrip) și-au luat angajamentul să combată spălarea banilor (ML) și finanțarea împotriva terorismului (TF) și adoptă o abordare bazată pe riscuri proporționale expunerii. Prin definiție, acest lucru înseamnă că Centtrip trebuie să aibă politicile și procedurile adecvate în vigoare. Manualul de procedură al Centtrip împotriva spălării banilor (AML) și combaterea finanțării terorismului (CTF) este aprobat de PFS și susținut de propriile politici și proceduri. Acesta este supus aprobării de către toți partenerii de servicii asociați și, după caz, de către clienți.

Întrebări Frecvente - card și cont

important information resource

We encourage you to enrol in the fight against modern slavery in supply chains with

https://www.stronger2gether.org
https://www.nhs.uk/conditions/coronaviru

Coronavirus (Covid-19) Advice 

https://www.antislavery.org

Free Migrant Helpline

https://www.migranthelpuk.org/welcome

Raise Awareness of Anti-Slavery 

#rememberitsyourchoice 

We are Regulated and Licensed by the Gangmasters & Labour Abuse Authority.
 
Our GLAA Licence No is: WAGE0001.
Follow the GLAA here:                                                              

​© 2020 by wagecorp payroll management limited​. company number: 10399195

jobs at wagecorp

English
romanian
bulgarian
polish
hungarian